Tehnologia inovativa STELA Biturbo – necesarul de energie termica de la 0,922 kWh / kgH2O.
Sistemul inovator cu canale de aer al tehnologiei STELA Biturbo – reduce cantitatea necesara de aer cald cu pana la 40%, si, prin urmare, consumul specific de energie in comparatie cu instalatiile conventionale de uscare cu recuperare puternica de caldura activa.
Uscatoare stationare Stela – AgroDry® – pentru cereale
Descarca prospect
Tehnologia inovativa STELA Biturbo. Necesarul de energie termica de la 0,922 kWh / kgH2O.
Sistemul inovator cu canale de aer al tehnologiei STELA Biturbo reduce cantitatea necesara de aer cald cu pana la 40% si prin urmare, consumul specific de energie in comparatie cu instalatiile conventionale de uscare cu recuperare puternica de caldura activa.
Aerul proaspat (1) este absorbit in zona inferioara a instalatiei de uscare, incalzit de un arzator in linie cu gaz (2) si, impreuna cu aerul de alimentare preincalzit primit din zona de zona de racire (3), la sectiunea de uscare inferioara, zona de uscare produs (4). Temperatura aerului cald poate fi reglata complet independent de temperatura zonei superioare. Aerul cald evacuat din aceasta zona(5) este colectat si condus in zona superioara a instalatiei de uscare prin intermediul unui ventilator intermediar (6). Prin amestecarea aerului preincalzit cu aerul de alimentare(7), este generat aerul cald din zona de uscare superioara. Acest aer de uscare este condus in primul rand prin suprafata produsului umed superior (8), dupa care este evacuat in atmosfera cu ajutorul unui ventilator de evacuare (9).
Necesarul de energie termica de la 0,922 kWh / kgH2O
Cu ajutorul acestui sistem de conducte de aer eficiente energetic, se obtine un necesar de energie termica de 0,922 kWh/kgH2O. Aceasta valoare este cu cca 15% sub consumul de energie obisnuit comparabil cu al instalatiilor fara ca aceasta recuperare a caldurii specifice. Acest lucru are ca rezultat un consum de energie de 216,7 kWth la uscarea unei tone de porumb umed cu o reducere de umiditate de la 35% la 15%, adica echivalentul a cca 20,9 m³ de gaze naturale (putere calorifica kWh 10,35 / m³).
Tehnologia inovatoare STELA Biturbo cu incalzire cu combustibil lichid:
In afara de incalzirea cu gaz poate fi de asemenea realizata incalzirea aerului prin intermediul unui incalzitor de aer (1) cu un arzator cu ventilator cu combustibil lichid (2) In scopul garantarii in acest caz a unei functionalitati compacte si in principal eficiente sub aspect energetic, STELA Laxhuber a alocat atentia sa in special asupra pozitiilor ambelor incalzitoare directe de aer în momentul proiectarii si construirii sistemului cu conducte de aer.
Astfel se asigura ca necesarul de energie termica este de la 0,922kWh/kgH2O. Aceasta duce la un consum de 21,7 litri pentru uscarea unei tone de porumb umed cu o reducere a umiditatii de la 35% la 15%.
Avantaje suplimentare ale tehnologiei Biturbo:
• volum redus al aerului utilizat
• calitate imbunatatita a produsului prin ventilatia alternativa
• formarea unei cantitati mai reduse de praf datorita filtrarii aerului evacuat in zona produselor umede
• consum electric mai scazut
Constructia:
Pentru structura constructiva a instalatiei dumneavoastra de uscare, exista numeroase variante care pot fi amenajate in mod individual. Veti primi un design optim pentru cererea Dumneavoastra cu componentele adecvate in conformitate cu dorintele Dumneavoastra.
Se aplica, in general, pentru toate variantele: Produsul de uscare care poate fi turnat este transportat in rezervorul de prestocare (1), curge datorita gravitatiei prin elementele de uscare (2) si racire (3) si este apoi evacuat la anumite intervale de catre unitatea de descarcare (4) in palnia de descarcare (5). Exista cele mai diverse alternative pentru incalzirea aerului necesar, in conformitate cu care sunt selectate tipurile de instalatii de uscare. Aceste tipuri sunt in continuare diferentiate in functie de tratarea aerului evacuat/separarea prafului si tipul de tehnologie a conductelor de aer pentru economisirea energiei.
Constructii cu recuperarea de caldura pasiva din zona de racire si de separare a prafului prin clapa pneumatica.
Incalzire cu aer/sistem de conducte de aer
Aerul evacuat din elementele de racire se amesteca cu aerul proaspat incalzit de arzator (6) si incalzitorul de aer (7) – in mod optional, este posibila arderea directa si indirecta. Astfel, caldura totala stocata in produsul uscat este recirculata inapoi catre procesul de uscare. Camerele mari, supradimensionate de aer cald (8) si de aer evacuat (9) garanteaza o distributie optima de aer si de caldura in coloana uscatorului. Aerul cald matura prin stratul produsului, absoarbe umezeala si este apoi aspirat de catre ventilatorul de evacuare a aerului (10) din capacul de evacuare a aerului.
Tratarea aerului evacuat
Prin intermediul unei clapete de aer evacuat actionata pneumatic (clapeta de separare a prafului – 11), instalata la ventilatorul de evacuare a aerului (10), la partea de presiune, debitul de aer este intrerupt in timpul ciclului de descarcare. Blocarea fluxului de aer evita ca praful din produs sa fie emis in atmosfera în timpul procesului de descarcare a sarjei de produs din uscator.
Constructii cu centro separator si sistem de aer recirculat pentru recuperarea activa a caldurii.
Sistem de incalzire a caldurii/sistem de conducte de aer
In acest exemplu, aerul este incalzit prin intermediul unui arzator liniar cu gaz. Mai mult, este recirculat nu doar aerul evacuat din zona de racire, ci este recirculat si aerul evacuat din elementele de uscare inferioare (astfel si energia din el) prin intermediul unui ventilator de recirculare separat (1) Fluxul de aer de recirculare este blocat în timpul descarcarii produsului prin utilizarea unei clapete pneumatice de aer recirculant (2) si astfel praful din produs este retinut.
Esentiala pentru procentajul volumului total de aer care poate fi recirculat sub denumirea de asa-zis aer recirculant sunt printre altele si umiditatea initiala a produsului, care poate fi preconizata in medie, si de asemenea parametri aerului inconjurator. Astfel, uscatoarele sunt calculate si proiectate in functie de locatie – spre ex. Europa Centrala, Europa de Sud sau zona tropicelor. O centrala, instalatie de uscare din Germania Centrala cu aceeasi sarcina de uscare a porumbului cu o umiditate initiala medie de 35% necesita o alta divizare a aerului decat, spre exemplu, un uscator din Sudul Romaniei cu o umiditate initialt medie de 20%.
Tratarea aerului evacuat
Aerul evacuat incarcat cu praf este aspirat de catre un ventilator radial (3) si curatat in centro separator (4) in conformitate cu prevederile Ghidului Director privind Aerul Curat din Germania inainte ca acesta sa fie descarcat in atmosfera. Praful separat este transportat, spre exemplu, prin intermediul unor conducte la o unitate pentru insacuire sau este transferat fara presiune catre o unitate ulterioara de transport prin intermediul unui dispozitiv de blocare a prafului.
Privire de ansamblu asupra instalatiilor de uscare Stela
40 de milioane de tone de cereale pe an – aceasta cantitate este uscata cu ajutorul instalatiilor de uscare STELA la nivel mondial. Un numar absolut inimaginabil, rezultatul multor ani de activitate si munca intensa. Toata stiinta noastra este plasata in domeniul complex al tehnologiei de uscare. Daca luam in considerare aceasta valoare, oricine poate recunoaste gradul de importanta pe care il prezinta eficienta energetica a instalatiilor, centralelor. Prin urmare, cercetarea se afla la cea mai inalta pozitie in cadrul STELA – pentru bunastarea clientilor nostri si a mediului.
• Utilizarea materialelor de calitate superioara
• Uscator realizat din aliaj special de aluminiu
• Durata de viata ridicata
• Fara limita superioara a capacitatii
• Economie optima de energie prin intermediul tehnologiei Biturbo, sistemele de aer circulant si recuperarea caldurii
• Ghidare sofisticata a aerului, cea mai mare saturatie a aerului posibila
• Eficienta la cote superioare
• Constructie modulara flexibila
• Separarea prafului prin tehnologie de ultima generatie
• Ventilatoare industriale de performanta ridicata de productie proprie Stela
• Functionare continua pentru exploatare si utilizarea optima
• Umiditate uniforma a produsului prin tehnologie moderna de descarcare
• Adecvata pentru instalatii (echipamente) de interior si exterior
• Instalatii cu una sau mai multe coloane; moduri de functionare divizate in functie de necesitati
• Economie mare de energie datorita Eqtronic si unei comenzi speciale a umiditatii
• Valori ale emisiei de praf garantat reduse, in conformitate cu Legea Germana privind Controlul Poluarii (BimSchG/TA-Luft).
• Incalzitor indirect de aer testat TÜV cu factor de eficienta > 90%
• Echipament pentru izolare fonica pentru un minim de emisii sonore