Modelul nostru de succes de ani de zile, utilitate dovedita in practica. Placile cu orificii de auto-curatare realizate din aluminiu de inalta calitate, permit ca uscatorul sa aiba o utilizare universala pentru toate cerealele posibile. Complet mobil, uscatorul de tip MUF face posibila schimbarea foarte rapida si simpla a locatiei de uscare. MUF este un uscator ideal cu circulatie discontinua iar prin calitatea sa si pretul sau si impresioneaza orice agricultor sau prestator de servicii prin performantele sale deosebite!

Uscatoare cereale MUF

Uscator mobil pentru sarja de cereale cu sistem circulant – MUF 45 / 70 / 110
Descarca prospect

Primele avantaje:
• corp uscatorului realizat din aluminiu de inalta calitate
• nu sunt necesare masuratori de constructie
• se poate schimba foarte rapid locatia de uscare
• instalatie electrica conform ultimelor standarde VDE (VDE = Asociatia Inginerilor Electrotehnici din Germania)
• operarea simpla si sigura
• durata de viata lunga
• utilizarea optima a energiei prin sistemul automat multi-Therm
• puritatea felul in caz de schimbare de produs si de umiditate finala consistenta
• auto-curatare cu placi perforate, de asemenea potrivit si pentru seminte de rapita
• nu este necesara nici o interventie suplimentara in timpul functionarii
• tratament atent al produsului uscat
• clientul dvs. devine cumparator al propriului sau produs inapoi

uscator cereale MUF

Principiul de functionare:
Uscatorul Dvs. mobil circulant discontinuu MUF este umplut printr-un buncar mare de alimentare si un elevator puternic. Aerul incalzit in incalzitorul de aer este presat in interiorul conductei de aer fierbinte cu ajutorul ventilatorului radial si apoi curge prin compartimentul de uscare umplut cu produs. Aerul absoarbe umezeala. Produsul este colectat la anumite intervale de mecanismul de descarcare si este transportat in partea superioara a recipientului de uscare cu ajutorul elevatorului. Aceasta zona superioara, neventilata serveste ca odihna a cerealelor si zona de temperare. Aici umiditatea la interior a bobului este aceeasi cu umiditatea suprafetei cerealelor, inainte de a ajunge din nou in zona de uscare activa. De la marimea 110, este inclusa in instalatie o zona suplimentara de odihna neventilata, producandu-se o termperara suplimentara, facand astfel posibila economia de energie („dryeration”).
Sistemul automat MULTI-THERM controleaza temperatura aerului cald. Acest sistem functioneaza la o temperatura ridicata a aerului cald la inceput si se schimba in etape pana la un nivel scazut de temperatura pentru uscarea finala. Aceasta procedura aduce cu sine o eficienta energetica ridicata si, in acelasi timp, trateaza produsul Dvs. cu mare atentie. Dupa ce a ajuns la umiditatea finala solicitata (prelevare de probe si monitorizarea temperaturii cerealelor foarte usoara), uscatorul comuta automat pe racire. Produsul a se raceste pana la temperatura de depozitare si este descarcat prin liftul circular. Urmatoarea diagrama prezinta un exemplu al ciclului de temperatura multi-therm pentru uscarea porumbului din continutul de umiditate de 35% pana la 14%.

muf - uscator cereale

Printr-o selec?ie fara trepte a temperaturii de uscare, toate cerealele agricole pot fi uscate. Planta poate fi curatata cu usurinta. Clapele de golire rapida a cerealelor reziduale fac posibila prelucrarea de inalta calitate a semintelor. Uscatorul este fabricat dintr-un material de prima clasa. Peretii compartimentului de uscare sunt realizati din placi de inalta calitate din duraluminiu aliat, avand fante alungite. Acestea sunt rezistente la coroziunea datorata umiditatii din aerul evacuat, au autocuratire facand astfel ca uscatorul sa poata fi utilizat si pentru uscarea semnitelor de rapita.

1 – aer cald

2 – produs

3 – aer de evacuare

4 – sicane de reducere a presiunii

5 – role de descarcare a produsului

6 – elevator

MUF-Schema