Garantia produselor

IDENTITATEA FIRMEI NOASTRE
– USEPREST este denumirea comerciala a SC USEPREST SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Covasna, Str. Tiglariei nr. 17, avand numar de ordine in Registrul Comertului J14/149/2010, cod unic de inregistrare fiscala RO 27056879.

Prin intermediul acestui magazin online puteti comanda online cleme si dispozitive de fixare – prindere PIHER, Scule profesionale Piher, chingi, menghine Piher, leviere Piher, capre de lucru, chingi si bride de prindere, ventuze Piher, tija reglabila sau telescopica, prese de prindere fixare si strangere, accesorii auxiliare si protectie Piher, menghine mobile, menghine de mana, transportatoare Piher si multe altele.

GARANTIA PRODUSELOR
– Absolut toate produsele vandute prin intermediul site-ului www.useprest.ro beneficiaza de garantie reala de 24 luni.
– Daca nu sunteti multumit de produsul achizitionat, il puteti returna in termen de 14 zile.

POLITICA DE RETURNARE
Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la denuntarea contractului. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor

SC USEPREST SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport daca livrarea s-a facut prin alte metode decat cea standard oferita de USEPREST SRL.

Definitia contractului de vanzare (art. 2, 5.): orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.
Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.